A Girls Are Awesome egy közösség, márka és egy kreatív ügynökség, mely tartalomgyártáson, tapasztalatokon, termékeken és kapcsolatépítésen keresztül azon dolgozik, hogy a nemek közötti egyenlőtlenséget csökkentse.

Az alapítókat, Danny Santaanat és Nick Bridget, egész életükben vagány lányok és nők vették körül gyerekkoruktól fogva a mai napig, professzionális és kreatív terekben. Egy nap arra eszméltek, hogy a partneri kapcsolataikban nincsenek megfelelően reprezentálva és elismerve a nők. A gondolat megszületett, amit egy igazán fontos esemény keltett életre, Danny és Nick apák lettek, de nem akármilyen apák, lányos apák! Korábbi munkájukat maguk mögött hagyva a médiában, márkaépítéssel, viszonteladásban és reklámozásban szerzett tapasztalataikkal belevágtak a Girls Are Awesome platform építésébe. Olyan közösséget álmodtak meg, amely bemutatja és kiemeli a példaképeket, ünnepli a lányokat és nőket. Biztonságos teret kínál, ahol inspirációt meríthetnek egymásból a nők, tapasztalatokat és tudást oszthatnak meg, így dolgozva a nemek közötti egyenlőbb jövőért.

Munkásságuk:

Bár gyakran együttműködnek nonprofit-, civil- és helyi szervezetekkel, és aktivistákkal, de a Girls Are Awesome nem sorolja magát ezek közé. Saját meghatározása szerint ez egy közösség, márka és egy kreatív ügynökség, ahol a profitot visszaforgatják a projektjeikbe. Az általunk létrehozott és megosztott tartalom célja, hogy növelje a reprezentációt és felerősítse azokat a hangokat, amelyek nem kapnak elég figyelmet. Korunk példaképeit, nemi kisebbségeket és elképesztő embereket mutatnak be a világ minden tájáról.

Kik ők?:

A Girls Are Awesome központja Koppenhágában és Stockholmban van, de ma már egy nemzetközi csapatról beszélhetünk, amelynek tagjai Accrától Los Angelesig segítik a mozgalmat és szinte családtagokká nőtték ki magukat.

A platformot alakítók háttere változatos, csatlakoztak hozzájuk a médiából, a kiskereskedelemből, a pénzügyi szektorból, egészségügyi dolgozók és civil szervezetek tagjai is, dizájnerek akiknek közös célkitűzése a kultúra alakítását, a tapasztalatok átadása és a nők képviselete.