A történet 2006-ban kezdődött, mikor egy nepáli ezüst gyár a csőd szélére került. Ügyfelek hiányában 12 ékszerésznek került kilátástalan helyzetbe az élete. Cathelijne ezt nem hagyta annyiban, aki ekkor épp Nepálban önkénteskedett és személyesen is ismerte ezeket a bajbajutottakat. Szerette a jól menő marketinges állását a Douwe Egberts-nél, de valami hiányzott az életéből, egészen addig a napig, amíg ráébredt arra: „ha el tudom adni a kávét, akkor ékszereket miért ne tudnék?” Így született meg az A Beautiful Story.

Az A Beautiful Story azért kiemelkedő ékszermárka, mert nagyon nagy hangsúlyt fektet azt etikusságra és a fairtrade-re. Náluk a termék valaki megélhetését, megfelelő életszínvonalának biztosítását és függetlenségét jelenti.

Mottójuk szerint egy csodás történet megragad, felpezsdít, megmutatja az utat és felemel, ők pedig hisznek ezen történetek erejében. Úgy vélik, a replikák és a műanyag korában a csodás történetek kötik össze az embereket. Egy ilyen történet pedig megmutatja, hogy minden lehetséges: ha félsz belevágni, ha reménykedsz, ha álmodozol.

„Olyan termékeket készítünk, amik jó szerencsét hoznak viselőjének. Mi szerencsehozónak hívjuk ezeket, legyen egy bocsánatkérő ajándékkártyától kezdve egy barátságkarkötőig bármi. Minden ékszerünknek története van: Az ajándékozónak az, hogy az ajándékozottnak örömet szerez, a mi ékszerészeinknek pedig azt, hogy biztosítják a megélhetésüket. Minden megvásárolt A Beautiful Story kiegészítő munkalehetőséget ad az alkalmazottjainknak egy olyan helyen, ahol erre a legnagyobb szükség van.”